Merhaba,
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
Hızlı Arama
Gelismis Arama
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Forumu
>
PSİKOLOJİST FORUM
>
E-PSİKOTERAPİ
>
Acill yardımm!Lütfen yardım edin!
Kullanıcı Adı:
Beni Hatirla?
Şifre:
Reklamlar
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Acill yardımm!Lütfen yardım edin! (Okunma Sayısı 375 defa)
Mart, 10, 2010, 17:07:40
Üye Bilgileri
Frisby
Frisby
Kullanicinin profilini göster
Özel mesaj gönder
Son mesajlarini göster
Arkadas listeme ekle
YENİ ÜYE
«
:
»
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım istanbul beyoğlunda oturuyorum.Yaşım 20 vs vs. Kendimi bildim bileli sosyal dışadönük insanlara karşı sevgi saygı her türlü , olumlu birisiydim taa ki yeni yeni ergenliğime girip mahallemde yeni arkadaşlıklar kurana dek.Lafı uzatmıyım sokağımızda kalabalık bir gruptuk ilk zamanlar herşey çok güzeldi ama bir süre sonra arkadaşım dediğim insanların arkamdan demediği şey,yapmadığı dedikodu,atıp tutmadığı konu kalmamış.Bir zaman sonra yüzsüzlüğe vurarak gözümün içine baka baka dalga geçip aşağalamaya bile başladılar.Ama şuan farkettim,öyle bir özgüvenim varmışkii kimin ne dediği yada söylediği umrumda olmazz harika diyebileceğim hayatıma devam edermişim.Ben ufak tefek minyon sessiz sakin ağzı laf yapmayan dolayısıyla ezilmeye çok müsait biriydim.Doğru düzgün kavga gürültüsü olmamış vs bir diğer deyişle hanım evladı bir insandım.Arkadaşlarımda bu zayıf yönümü kullanmayı iyi bildi ve her gördükleri yerde dalga geçmekten geri durmadılar..Yaş geldi 15 16.ilk aşklar hayatı yeni öğrenmeler derken 16 yaşımda başladı benim depresyonum.Tamamen farklı biri olmaya başlamıştım.İnsanların beni aşağılamaları liseyede başlamamla giderek arttı.Farkındalık mekanizması yavaş yavaş çalışmaya başladıktan sonra etrafımda olan bitenleri anlayınca iyice kafayı bozmaya başlamıştım.Benle dalga geçmelerinin sebebi çocukca davranışlarım pasif biri olmam hareketlerimdeki;adam gibi değilde çocuk gibi, tuaf yürüme şekli,fazla küfür etmemem gibi sebeplerden tanıdığım tanımadığım okulun sivri tipleri tarafından çok dalga geçildim.Bu bende bi süre sonra travma yarattı.Artık aynı şeyleri duymak,yaşamak insanların bana gülerek kikirdeyerek bakması,bana ucubeymişim gibi davranmaları 18 19 yaşlarıma kadar sürdü.Ben liseyi 20 yaşımda yani bir önceki sene bitirdim.İnsanların sürekli dalga geçmesinden kendime takıntılı bir insan haline dönüştüm.Sürekli kendimi yargılayarak neden böyle konuşuyorum neden adam gibi yere basa basa sağlam yürümüyorum neden böyle pasif tırsak biriyim derken...Son sene artık kalabalık ortamlara çıkamaz insanlarla konuşamaz sosyal olarak öldüğüm sene oldu.Deyim yerindeyse kayışı koparttım.Artık evden çıkamıyordum kapının önüne bile çıkmaya korkuyordum.Şimdi arkama dönüp baktığımda şu 5 senede ruhsal olarak en dibe vurdum ve hala çıkmak için çırpınıyorum.Şuan 3 tane antidepresan kullanıyorum ve ayda 3 kez psikiyatrist kontrolüne gidiyorum.Artık istiklal caddesi taksim gibi kalabalık yerlerde okul,(askerlikte dahil olucak buna) yani insanların olduğu heryerden kaçıyorum.Tek başıma dolaştığım zaman insanlar bana zarar vericek şeklinde bir korku gelişti.Doğru düzgün çıkıp dolaşamıyorum alışveriş yapmaya gitmiyorum kız arkadaşım yok okuldayken sınıftan çıkıp kantine bile gitmezdim 10 ders boyunca sınıfta otururdum.Kısaca 3 yılımı hücre cezasına çevirdim.Biri derse eğer denemekten vazgeçme çık dolaş diye ben 3 sene boyunca hep denedim hep kendimi zorladım ve eve sinir krizleri geçirerek döndüm.Biri bana yardımcı olabilcek şeyler söylerse sevinirim.Hayatımdan insanları dahi çıkarttıktan sonra yaşamak için bir neden varmı ki??? Dışarıda ki hayatta tek düşündüğüm insanların benim hakkımda yaptıkları yapacakları yorumlar..Acaba nasıl yürüyorum nasıl görünüyorum nasıl bakıyorum nasıl konuşuyorum.İnsan bu şekilde yaşayamaz lütfen biri yardımcı olabilcek öneriler verirse sevinirim....
Sponsor Bağlantı
Mart, 12, 2010, 12:38:50
Üye Bilgileri
kayserim38
kayserim38
Özel mesaj gönder
Son mesajlarini göster
Arkadas listeme ekle
YENİ ÜYE
«
Yanıtla #1 :
»
kardes ilaçların ne zamandan beri kullanıyosun bende kullanıyorum aynı sorun asaggı yukarı bizimki
Mart, 12, 2010, 18:17:50
Üye Bilgileri
Frisby
Frisby
Özel mesaj gönder
Son mesajlarini göster
Arkadas listeme ekle
YENİ ÜYE
«
Yanıtla #2 :
»
ekim 2009 da başladım xanax paxil rexapin kullanıyorum yalnız doktor en az limite indirdi çeyrek yarım şeklinde alıyorum artık ilaçları.Eskiye nazaran daha iyi olduğumu düşünüyorum yada kendimi zorlamayıp sosyal ortamlardan kaçtığım için rahatmışım etkisi var,muhtemelen ikincisi.Yani 1 2 seneyi saymayıp sırf şu 6 ayda kendimi düzeltmeye çalıştım desem bile kendi kendime normal olduğumu kanıtlayamıyorum artık ve çok yoruldum.Sen ilaç kullanıyomusun yada doktora gidiyormusun ve senin ne zamandan beri var arkadaşım?
Mart, 13, 2010, 06:35:07
Üye Bilgileri
kayserim38
kayserim38
Özel mesaj gönder
Son mesajlarini göster
Arkadas listeme ekle
YENİ ÜYE
«
Yanıtla #3 :
»
ben 3 aydır kullanıyorum ilaç doktor kontrolünde ayda bi kontrol var ve şimdi iyiyim çok şükür peki sen de degişiklik oldumu eskiye nazaran daha sosyalmisin şimdi?
Mart, 13, 2010, 18:28:39
Üye Bilgileri
Frisby
Frisby
Özel mesaj gönder
Son mesajlarini göster
Arkadas listeme ekle
YENİ ÜYE
«
Yanıtla #4 :
»
Evet daha iyiyim daha sosyal hissediyorum kendimi.Kendimi anlatabiliyorum artık ama çok gel git dönemleri oluyor bazen çok iyiyim bazen çok kötü hangi durumda yorum yaptığıma bağlı.Okuldayken istikararlı bişekilde strese maruz kalıyodum şuan ne iş var nede okul boş boş dolaşıyorum uzun süre strese maruz kalmıyorum ondan kaliteli bi değerlendirme yapamıyorum istediğim zaman dışarı çıkıp istediğim zaman dönüyorum.Ama gücümü toplamış gibiyim tekrardan bir işe girip kendimi denemem lazım artık.Ona göre tekrardan konuşuruz.Sende hangi belirtiler geçti hangileri kaldı hangilerinde hala zorluk yaşıyosun günlük hayatından örnekle mesela..Ne tür durumlarda sıkılıyosun bunalıyosun sıkıntı belirtileri neler ne kadar süre içinde gelip geçiyor sıkıntı krizleri diyelim.
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
PSİKOLOJİST FORUM
-----------------------------
=> E-PSİKOTERAPİ
=> ÇOCUK GELİŞİMİ VE DANIŞMANLIĞI
=> PAYLAŞILACAK KONULAR