Merhaba,
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
Hızlı Arama
Gelismis Arama
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Forumu
>
PSİKOLOJİST FORUM
>
RÜYA ANALİZİ
>
nar
Kullanıcı Adı:
Beni Hatirla?
Şifre:
Reklamlar
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: nar (Okunma Sayısı 533 defa)
Aralık, 29, 2009, 16:59:04
Üye Bilgileri
maksoy
maksoy
Kullanicinin profilini göster
Özel mesaj gönder
Son mesajlarini göster
Arkadas listeme ekle
YENİ ÜYE
«
:
»
rüyamda birinden kacıyodum kacarkende arabadan ınıp arabayı bosa salıyorum ben bı evın avlusundan gecıyorum ama her seferınde o bahcenın avlusundan gecerken yerdekı Narlar dıkkatımı ceklıyo en sonunda bıtanesını yerden alıyorum ve ruya bıtıyo.. anlamadım
Sponsor Bağlantı
Ağustos, 02, 2010, 17:18:18
Üye Bilgileri
thunderwatcher
thunderwatcher
Kullanicinin profilini göster
Özel mesaj gönder
Son mesajlarini göster
Arkadas listeme ekle
BRONZ
«
Yanıtla #1 :
»
Kaçtığınız kişiye dair herhangi bir tahmininiz var mı? En azından tanıdık mı? Kadın mı erkek mi? Hatırlayabildiğiniz bir detay var mı? Arabayı boşa salmakla geri dönme -sadece yön olarak değil- önceden yaptıklarınızı tekrar yapma yollarını kapatma gibi de bir mesaj vermişsiniz sanki... Bu anlamda kaçtığınız kişi siz de olabilirsiniz. Özellikle yakın zamanda bir şeylere "tövbe etmişseniz" geri dönmeye olan gönülsüzlüğünüzü simgeliyor olabilir bu bölüm. Ancak aynı zamanda da baştan çıkartıcı düşünce geri dönmek. Yoksa sadece gönülsüz olsanız önemsemezdiniz. Canınız dönmek istiyor ama dönmemeniz gerektiğini düşünüyorsunuz belki de. Sizi kovalayan kişi de bir çeşit "vicdan polisi" olabilir. Kendi dönüşünüzü güçleştirmek için kendinize bir korku imgesi, bir "kovalayıcı", bir düşman yaratıyor olmanız mümkün. Ev... Ev genelde varılmak istenen ya da kaçılmak istenen bir hedeftir. Siz kaçışın sonunda eve vardığınız için varmak istediğiniz yer olduğu düşünülebilir. Ev sembolik olarak "durak", "mola yeri", "aksiyona ara verilen dinlenme noktası", huzur bulunan yer, emniyetli yer gibi anlamlar taşır. (Ne çok kişinin evinde öldüğünü düşündükçe bu ilkel varsayımımıza hep hayret etmişimdir). Siz de eve, verandaya ulaştığınız anda kovalamacadan kurtuluyorsunuz sanırım? En azından durup bir narı inceleyecek kadar azalıyor üzerinizdeki kovalama baskısı. Bu noktada Morfeus devreye giriyor ve size bir ev vererek rüyanızın kabusa dönmesini engelliyor belli ki. Eve böyle bir anlam yüklüyor musunuz bilinçli halinizle? Yanıtınız evetse bu kısmı da anladığımızı varsayabiliriz. Nar biraz daha güçlü bir imge. Neden herhangi bir meyve değil de nar gördüğünüzün açıklaması aslında o kadar da zor değil. Aslında son derece sık görülen bir imgedir ve bolluğu temsil eder. Çünkü diğer pek çok meyvenin aksine 1 adet nar, 1 adet meyve vermez. Narın yenen kısımları onlarcadır. 1 nardan onlarca meyve çıkar da denebilir. Bolluk narın sembolize ettiği kavram ancak sizin bu kavrama yüklediğiniz anlamı bulmak için daha derin kazmak gerekiyor. Belki bir ödül? Belki bir umut? Buradan çıkartılabilecek pek çok içgörü mevcut ancak vahşice spekülasyon limitimi doldurdum bu rüya için. Belki başka rüyalar görürseniz bu rüya onlarla bütünleştirildiğinde daha fazla anlam kazanabilir. Siz de benzer şekilde sembolleri düşünerek kişisel bir içgörü edinebilirsiniz. Mutlu rüyalar.
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
PSİKOLOJİST FORUM
-----------------------------
=> E-PSİKOTERAPİ
=> ÇOCUK GELİŞİMİ VE DANIŞMANLIĞI
=> PAYLAŞILACAK KONULAR