| Mayıs, 05, 2009, 14:22:52 |
|
|
 |
« :» |
|
Merhaba Hocam sitenizde işlenen konularla insanlara yardımcı olup, yol gösterdiğiniz için öncelikle teşekkür etmek isterim. Benim de derdim var ve konuda bana da bir yol gösterirseniz çok memnun olurum, çünkü inanın kafamdaki bu sorunlar beni çok yoruyor. Ben 4 yıldır çeşitli psikiyatristlere ve psikologlara gittim. Obsesif komsülsif bozukluk teşhisi konuldu ve ilaç kulanmaya başladım. Bana denilen mükemmelliyetçi kişilik yapımdan dolayı kafamı bazı konulara gereğinden fazla takmamdı. Bu rahatsızlıklar 1 sene öncesine kadar devam etti ve en sonunda bu rahatsızlıktan kurtulduğumu ve aldığım antidepresan ilaçları da yavaş yavaş bırakabileceğim söylendi. Ancak o günden sonra bu 1 sene zarfında yine dönem dönem belli takıntılar oldu. Şu an kafam acayip ölüm düşüncesiyle haşır neşir. Kendim de tam olarak anlamış değilim. Sürekli ölüm aklıma geliyor, artık ölüm korkusu mu nedir bilmiyorum. Ama bu duygu beni tamamen hayatttan soğutuyor 1 sn sonra bile herşey bitecekmiş gibi geliyor. Dolayısıyla iş hayatının içinde bir insan olarak bu düşünce benim hem iş yaşamımı hem de hayattan zevk almamı tamamiyla engelliyor. Sanki bu düşüncelerden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacakmış gibi geliyor, hayata bağlanamıyorum, yaptığım herşey sanki boş yereymiş gibi. Aslında ölümün eninde sonunda kaçınılmaz bir gerçek olduğunu biliyorum ancak hayatımın geri kalan kısmını da sadece ölümü düşünerek verimsiz bir şekilde geçirmek istemiyorum. Bu konuda bana yol gösterebileceğiniz veya yardımcı olacağınız inancıyla size durumumu anlatmaya çalıştım. Tekrar ilaç kullanmak istemiyorum çünkü benim ilaca değil konuşmaya ihityacım var. Psikolojik tedavi almak da biliyorsunuz maadi açıdan sorladığı için cevabınızı en kısa sürede umutla bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantı |
|
|
|
Logged |
|
|
| Mayıs, 06, 2009, 00:59:44 |
|
|
 |
« Yanıtla #1 :» |
|
dini konulara biraz yönelin... size özellikle ilgilenmeniz gereken bir kavram söyleyeceğim, bu kavram sizin bir konuya sürekli takılıp kalmanızdaki dinamiğin temelinde yatan bir olgudur. "TEFEKKÜR" kavramını iyice araştırmanızı ve öğrendiklerinizle beraber bana tekrar dönmenizi rica ediyorum.
not: roman okumaya gayret edin, hemde hergün boş zamanlarınızda bunu yapın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Mayıs, 06, 2009, 15:34:47 |
|
|
 |
« Yanıtla #2 :» |
|
Hocam dediğiniz gibi "Tefekkür" kavramını araştırdım. Tefekkür bir konu hakkında derin düşünme, kafa yorma anlamına geliyormuş. Ayrıca tefekkür Allah'ın yarattığı varlıklar hakkında mümkün olup, Zatı hakkındaki tefekkür mümkün değilmiş.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Mayıs, 07, 2009, 01:20:35 |
|
|
 |
« Yanıtla #3 :» |
|
yaratılış inancına göre; Allah insanları yaratır ve insanın Allah' ı tanıyabilmesi için insana yetenekler verir. Bu yeteneklerden bir taneside tefekkür etme yeteneği, hatta daha ileri giderek biz buna tefekkür etme ihtiyacıda diyebiliriz.
yemek ve su ihtiyacımız belirir ve onu gidermezsek, çeşitli fizyolojik ve psikolojik sıkıntılar yaşamaya başlarız. buradan düşünürsek, karşımıza şu çıkarım belirir; " tefekkür yeteneğimi, Allah' ı tanımak için kullanmak yerine, istemedende olsa olümü düşünmek yoluyla ölüm düşüncesine takıntı geliştirmekte kullanıyoruz"
İnsan yaratılışı üzerinden düşünürsek; birşeye odaklanmak ve odaklanırken sürekli olarak zihinden onunla ilgili görüntü, ses ve diğer bilgileri tekrarlamak durumu vardır. "tefekkür" ve "anmak" yaratılış gereği yapmamız gereken emirlerdir.
Ruh bir arayış içindedir ve bu bahsettiğim olgu üzerinden arayışını gerçekleştirir. şimdi buradan sizin probleminizin çözümüne gidecek olursak; sürekli aklınıza takılan şeyin; yaratılış gerçeğini veya varolma gerçeğini araştırmak olduğunu düşünsek ve bu konuya karşı tüm enerjinizi verseniz ve okuyup konuyla ilgili fikirler üretmeye çalışsanız, bu süreçte yaşayacağınız psikolojik durum ile şu andaki psikolojik durumunuz arasında ne tür bir fark olurdu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Mayıs, 07, 2009, 16:02:51 |
|
|
 |
« Yanıtla #4 :» |
|
Teşekkür ederim hocam yani aslında bu düşünceler de normal diye anlıyorum. Biraz bahsettiğiniz konular üzerine yoğunlaşmayı düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Mayıs, 08, 2009, 03:23:37 |
|
|
 |
« Yanıtla #5 :» |
|
suçluluk duygularını da ele almak fena olmazdı tüm bunların yanı sıra...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Mayıs, 12, 2009, 12:26:15 |
|
|
 |
« Yanıtla #6 :» |
|
Bence asla ölüm korkusu olmamalıdır insanlar neden ölümden korkuyor ki allah her şeyi bizim için yaratmış ve dünyamızı ve bize verilen şeylere zarar verşiyormuyuz deyincede ölünce hesap vereceğiz ve sonsuzluğa kovuşacağız 
|
|
|
|
|
|
Ashley
|
|
|
| Eylül, 24, 2009, 15:31:57 |
|
|
 |
« Yanıtla #7 :» |
|
ashley;insanlar genel olarak kendi ölümlerinden değil, sevdiklerini kaybetmekten korkarlar.Bence bu ölüm korkusu değilde sevdiklerini bu dünyada göremeyecek olmanın üzüntüsüdür...
|
|
|
|
|
|
"Aramakta olduğun şeyi,içinde taşımaktasın !"
|
|
|
| Eylül, 29, 2009, 13:32:52 |
|
|
 |
« Yanıtla #8 :» |
|
bu korku bende de sıklıkla olan bir şeydir.daha doğrusu ölüm burnumun ucunda gibi hissederim.ama genelde sıkıntılı olduğum,çaresiz hissettiğim zamanlarda çoğalır.tedavisi gerçekten de bir takım araştırma ve ilaçlarla geçecek türden midir?
|
|
|
|
|
|
life is easy with eyes closed..
|
|
|
| Eylül, 29, 2009, 13:50:58 |
|
|
 |
« Yanıtla #9 :» |
|
denizcha; Bana, birazda ölüm olayını nasıl yorumladığımızla ilgili gibi geliyor.Eğer kişi ateizm inancını benimsemiyorsa,ölümden sonra hayat olduğuna inanıyor demektir. Ve eğer buna inanıyorsak.İşte rahatlamamız için bir neden...Ölüm boyut değiştirmekten ibaret hepsi bu...
Ama ölüm korkusu,yaşantıyı olumsuz etkileyecek düzeydeyse tabi ki psikolojik yardım almakta fayda var...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Eylül, 29, 2009, 15:22:30 |
|
|
 |
« Yanıtla #10 :» |
|
elbette sonraki yaşama inancım vardır fakat bazıları için bu da bir korku değil midir?:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Eylül, 29, 2009, 15:52:49 |
|
|
 |
« Yanıtla #11 :» |
|
İnsanın bilinmeyene karşı her zaman kaygısı ve korkusu vardır.Sadece ölümle ilgili olarakta değil,yaşamda da böyle değil midir zaten?
Mesela hiç bilmediğimiz bir ortama gireceğimiz zaman bile ,acaba nasıl bir ortam,kimlerle karşılaşacağım...vb gibi kaygılar taşımaz mıyız?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Eylül, 30, 2009, 06:37:51 |
|
|
 |
« Yanıtla #12 :» |
|
doğru haklısınız galiba.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Ekim, 27, 2009, 18:01:42 |
|
|
 |
« Yanıtla #13 :» |
|
bencede insan ölümden çok günahlarından korkar
|
|
|
|
|
|
Çaresizim çare ben değilim:(
|
|
|
| Ekim, 28, 2009, 06:38:56 |
|
|
 |
« Yanıtla #14 :» |
|
Bismillah, Kardeşim ölüm Allaha kavuşmaktır .Bize ne verildiyse Alla azze ve celle vermiştir.En büyük nimet Allahın varlığına ve birliğine inanmaktır,sonra CENNETE Cehenneme hesaba kitaba ...İnanmayanlar korksun ölümden Allah azze ve celle denizler mürekkep ağaçlar kalem olsa benim nimetlerimi yazamaz diyor.Rahat nefes alabiliyor tuveletinizi yapıyor,gözleriniz görüyor hissediyor düşünüyorsunuz açlıktan ölmüyorsunuz bunlar az nimetmi.ve bunlara teşekkür için günde (1 saat)beş vakit namaz çokmudur.Peygamberimiz sallalahu aleyhi vesellem:Kıyamet günü mümin ilk önce namazından sorulacak kılmışsa başka soru yok kılmamışsa her şeyin hesabını verecek.Bence siz namaz kılsanız hiç bir korkunuz kalmaz .Selam ile..salih
|
|
|
|
|
|
HERŞEYİ ALLAH CC YAPIYOR KÖTÜYSE SEBEBİ BENİM
|
|
|
| Ekim, 28, 2009, 06:41:38 |
|
|
 |
« Yanıtla #15 :» |
|
Kardeşim deniz sizin ölüm korkusuyla ilgili mesaj yazdım lütfen okuyun Allaha emanet ol salihahmed
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Ekim, 29, 2009, 06:35:18 |
|
|
 |
« Yanıtla #16 :» |
|
teşekkür ederiz saliahmed
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Ekim, 29, 2009, 13:36:53 |
|
|
 |
« Yanıtla #17 :» |
|
salihahmed bey gerçekten çok tşk ederimm...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Ekim, 31, 2009, 15:15:30 |
|
|
 |
« Yanıtla #18 :» |
|
Bismillah, Hepinizin teşekkürüne bende teşekkür ederim.Dinimiz müjdeleme dinidir .Peygamberimiz sav kalbinde zerre miktarı iman olan Cennete girecek buyuruyor.Ne kadar günahkar olursak olalım ,hakiki tevbe ettiğimiz zaman Allah azze ve celle günahlarımızı sevaba çeviriyor.Necip fazılın dediği gibi ölüm güzel olmasa Peygamberimiz ölmezdi.Hepimiz hatalıyız insanız günahlarımızla ölsek bile eğer imanla ölmüşsek cezamızı çekip gene Cennete gireceğiz .Sevdiğimden ayrıldım diye korkuyorsan eğer onlarda imanla ölmüşse canınız istediği zaman altından tahtlarla uçup havada yıllarca sohbet edeceksiniz .Allah azze ve celle onlardan eylesin bizi.Anti parantez şunuda hatırlatayım Ben(acizane) Allah ve resulunun söylediği dışında yazma ve konuşmayı sevmem eleştirmeye kalkan bu konularda bilgisi varsa hatamı söylesin. SELAM İLE
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Ekim, 31, 2009, 15:40:04 |
|
|
 |
« Yanıtla #19 :» |
|
Ölüm güzel şey, budur perde arkasından haber. Hiç güzel olmasaydı ölür müydü peygamber ? Necip Fazıl Kısakürek Çok anlamlı ve güzel sözler. Ölümden zerre kadar korkum yok.Ben ölümü uyanış olarak görüyorum.Tanrı'ya kavuşma anı...Sevginin doruk noktasına ulaştığı ,benliğimizi tüm varoluşumuzu hissedeceğimiz çok kutsal bir an...Bundan güzel ne olabilir ki! Bundan 1.5 ay önce dayımı kaybettik.Ölüme yaklaşma anı onu daha bir huzurlu kılmıştı sanki.Ölmüş yakınlarımızın adını tek tek saydı.Onlar yanımda dedi.(Ben önceleri böyle şeyleri saçmalık olarak görürüdüm ama bizzat yaşayınca inandım.)Bitkisel hayattayken sanki birileri ona yemek veririmiş gibi sürekli bir şeyler yer gibiydi,gülümsüyordu.O kadar iyi bir insandı ki ölümü bile en sevdiği güne denk geldi.son duası ise kadir gecesine... Fazla duygusalım herhalde.Ağlamaya başladım.....  ((((((((((((
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Aralık, 05, 2009, 17:35:08 |
|
|
 |
« Yanıtla #20 :» |
|
teşekkür ederim cevabınız için salihahmed bey.ölümden korkmak demek bir nevi Allah'tan korkmak demektir.ki bu da olması gerekendir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Şubat, 09, 2010, 21:11:06 |
|
|
 |
« Yanıtla #21 :» |
|
BISMILLAH ZONKLAYAN BASIM BENIM KAN HOKKASI CERAHAT, ONA YASTIKTA DEGIL SECDE YERINDE RAHAT. NFK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|