Turuncu
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa yardim ara takvim giris kayit
  Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Forumu > PSİKOLOJİST FORUM > ANKETLER > Türban[BAŞÖRTÜSÜ] Sizce Laikliği Tehdit Edici Mi ? ANKET
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Reklamlar
Anket
Soru: Türban[BAŞÖRTÜSÜ] Sizce Laikliği Tehdit Edici Mi ?
Evet
Hayır

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gönderen Konu: Türban[BAŞÖRTÜSÜ] Sizce Laikliği Tehdit Edici Mi ? ANKET  (Okunma Sayısı 8706 defa)
Nisan, 26, 2008, 16:24:03
Üye Bilgileri
mubarek
Ziyaretçi
« :»

Yıllardır Bir hasrettir türbanlı genç bir kızın üniversiteye gidebilmesi. Ama laikliği tehdit ediyor diye hep engel kondu. ama laiklik bu değil, laiklik Din ve Devlet İşlerini Birbirinden Ayırmak Ama Dini Unutturmak Değil. Sizce Sırf türbanlı Diye Bir Kızın Eğitim hakkının engellenmesi Doğrumu ?
Hepimiz Laik Cumhuriyet Çocuklarıyız Ama Din Düşmanı Değiliz.
« Son Düzenleme: Mayıs, 29, 2008, 13:23:10 Gönderen: EYLEM » Logged
Sponsor Bağlantı

Nisan, 26, 2008, 16:29:27
Üye Bilgileri
mubarek
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 :»

Dersler yoğun bir süre cvp yazamassamda en Kısa Zamanda Yorumlarınızı cevaplandıracağım

Saygılar
MUBAREK
Mayıs, 18, 2008, 10:35:51
Üye Bilgileri
elif
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 :»

bence türban serbest olmalı tamam laiklik din ve devlet işlerini ayırmaktır ancak türkiye hem müslüman ve laik bir devlettir bunu da unutmayalım neden insanlar bu kadar karamsar ve kötü olabiliyorlar yazık ya wala yazık şu türbana karşı olanlara yazık yaaa.....
Mayıs, 22, 2008, 09:33:31
Üye Bilgileri
kardelen
PIRLANTA

« Yanıtla #3 :»

türbana karşı olanları kınıyorum
  benim birçok türbanlı arkadaşım var ayrım yapmıyorum insanları lütfen bir sınıfa sokmayalım
 arkadaşım türbanlı diye okulda öğretmenliğe başlayamadı bence herkese saygı duyulmalı
önemli olan beynimizin içindekiler

gökleri kucakladım ellerimden taşıyor mavi.
Mayıs, 25, 2008, 07:53:14
Üye Bilgileri
kardelen
PIRLANTA

« Yanıtla #4 :»

birkaç gün önce türbanlı bir arkadaşım oldu sohbetlerini dinlemek huzur veriyor.Saygılı dinlemesini bilen böyle bir arkadaşım olduğu için kendimi şanslı sayıyorum.Allah herkesin karşısına iyileri çıkarsın.

Mayıs, 28, 2008, 00:04:20
Üye Bilgileri
efederce
ALTIN

« Yanıtla #5 :»

AMİN...

Kendini kandırma, herkes aynı aslında...
Mayıs, 28, 2008, 04:18:28
Üye Bilgileri
paraketos
PIRLANTA

« Yanıtla #6 :»

dil, din, ırk, cinsiyet vb tüm alanlarda ayrım ve kısıtlamalara hayır diyorum.
Mayıs, 28, 2008, 11:40:58
Üye Bilgileri
efederce
ALTIN

« Yanıtla #7 :»

BENDE....

Haziran, 02, 2008, 07:50:50
Üye Bilgileri
kardelen
PIRLANTA

« Yanıtla #8 :»

YARATILANI SEV,
YARADANDAN ÖTÜRÜ.

MEVLANA

Haziran, 02, 2008, 07:55:34
Üye Bilgileri
efederce
ALTIN

« Yanıtla #9 :»

şapka takıp kapatınca ileri türbanla kapatınca geri kafalı oluyoruz.
ben kapalıyım bu benim seçimim ve ben kendimle gurur duyuyorum...

Haziran, 03, 2008, 01:32:21
Üye Bilgileri
kardelen
PIRLANTA

« Yanıtla #10 :»

seni sonuna kadar destekliyorum efederce.

Haziran, 03, 2008, 02:30:38
Üye Bilgileri
efederce
ALTIN

« Yanıtla #11 :»

teşekkürler esra...

Haziran, 08, 2008, 01:38:50
Üye Bilgileri
ceylin
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 :»

herkez kendi dinini özgürce yaşamalı ama kötü niyetli insanların yüzünden böyle oluyor bence
Haziran, 09, 2008, 12:40:51
Üye Bilgileri
efederce
ALTIN

« Yanıtla #13 :»

çok haklısın.....

Ekim, 22, 2008, 11:26:53
Üye Bilgileri
Turkbey
Ziyaretçi
« Yanıtla #14 :»

laiklik Din ve Devlet İşlerini Birbirinden Ayırmak ama ayırmayan  ülkede birsürü sorun varken buna sorun diye kafa yoranlar hep olcak kaçtane türbanlı bu ülkede şeriat isder veya cumhuriyet karşıtı iş yaparki hepsini aynı kefeye koyarlar . okuma hakkı en temel insan hakıdırki açık türbanlı  ayrımı yapılmaz.
Şubat, 13, 2009, 08:30:09
Üye Bilgileri
thunderwatcher
BRONZ

« Yanıtla #15 :»

Türban laikliği tehdit edici değildir. Türban bir simgedir. Bir parça bezdir. Laikliği tehdit eden insanlardır. "Evet türban siyasi bir simgedir" diyen, "camiler kışlamız, müminler asker!" diyen zat-ı muhteremdir. Unutmadık... Laiklik din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır diyorsunuz hepiniz. O halde dini bir simgenin siyasi bir simge olduğunu iddia eden bir kişinin laikliğe bir tehdit olmadığını söyleyebilir misiniz?

Neden laik olmak bu kadar önemli? Neden bu kadar korkuyor laikler diye soruyorsanız sadece daha çok okuyup araştırmanızı ve komşumuz olan islam cumhuriyetlerini eleştirel gözle şöyle bir süzmenizi öneriyorum. Kendini ve toplumunuz adına istediğiniz böyle bir yaşam tarzıysa hiçbir yorum yapmıyorum.

İyice anlamamız gereken şey şudur: Burada kimsenin inancına, düşüncesine, yaşayış biçimine müdahale edilmiyor. Bu ülkede oruç tutmadığı için dayak yiyen bıçaklanan gençler var ancak türban takıyor diye bıçaklanan, dövülen kimse olmadı! Her türlü korku ve baskıyla insanları sindirenler, kamusal alanlarda "siyasi simgelerini" sergileyemedikleri zaman mazlum çığlıkları atmaktan çekinmiyorlar. Düşününüz! Düşününüz ki bir tartışma programında bir genç çıkıp "ben de yahudiyim benim de kendi inançlarıma göre farklı giyim şekillerim var. Ben de bu şekilde üniversiteye gelebilir miyim?" diye sorduğunda bu "türban takmak özgürlüktür" diyen arkadaşların hepsi sus pus olmuşlardı (siyaset meydanı) hatırlayınız!..

Mesele temel haklar ve özgürlükler meselesi değildir yanılmayınız. Sizler çok demokratsanız kafasını kapatmak istemeyen ama zorla kapatmak zorunda kalan kızlarımız için de ayağa kalkınız! İçinde yaşadığımız yozlaşma çağında kadına karşı aşırı korumacı olan erkeklerimiz ve baskı altında eksik bir özgüvenle yetiştirilmiş kadınlarımız bu simgeyi bir güvenlik önlemi gibi görmektedirler. "Seks istemiyorum bana bunlarla gelmeyin ben namusluyum" bayrağı... Bizimki bastırılmış cinsellikse sizinki de bastırılmış dinsellik diyen türbanlı "aydın" hanımlarımızı hatırlayınız. İnancımı kimseyle tartışacak değilim, kimsenin de benden daha inançlı olduğunu iddia etmesine izin verecek değilim.

Deve kuşu kafasını kuma gömdüğünde tehlikeden kaçtığını sanır. Siz kafanızı kuma gömmeyiniz. Hele ki iki konunun (din ve siyaset) son derece haklı nedenlerle tabu sayıldığı üniversite ortamına neden "siyasi-dinsel (anti-laik) simgelerinizle giremediğinizi bir de bu açıdan düşününüz.

BAŞI AÇIK İNSAN CAMİYE GİRERKEN SAYGISINDAN BAŞINI ÖRTÜYORSA, BAŞI ÖRTÜLÜ İNSAN DA KAMUSAL ALANA GİRERKEN SAYGI GÖSTERİP BAŞINI AÇMAK ZORUNDADIR!

-Şahsi görüşüm-
Nisan, 02, 2009, 04:24:11
Üye Bilgileri
Hilal-for-ever
YENİ ÜYE
*

« Yanıtla #16 :»

Böyle bir soru bile sakincali benim görüsüme göre. Cünkü Insanliga hizmet etmesi gereken bir sistemin temel ilkesi, din, irk ayrimi yapmasi yanlistir, hatta tehlikelidir!
Eger bir Insan bir dini kiyafetiyle bir Sistemi, yani bu konduda Laikligi tehdit edebiliyorsa, bence o sistemin eksikligi vardir ve nedeni arastirilip yine demokratik bir sekilde halkin önüne getirilip, cözüm bulmalidir. Ama böyle balon sisirme taktiklerle insanlari suclamak yanlistir!
Hem kimseye kalmamis bu yorumu o kisi hakkinda yapmaya, eger o kisi kendise acik acik "Ben Basörtüyü tek Laiklige karsi takiyorum" demiyorsa, bize mi kalmis insanlarin kafasinin icindekini daha iyi yorumlamayi???

Nisan, 02, 2009, 12:32:02
Üye Bilgileri
thunderwatcher
BRONZ

« Yanıtla #17 :»

Böyle bir soru bile sakincali benim görüsüme göre. Cünkü Insanliga hizmet etmesi gereken bir sistemin temel ilkesi, din, irk ayrimi yapmasi yanlistir, hatta tehlikelidir!
Eger bir Insan bir dini kiyafetiyle bir Sistemi, yani bu konduda Laikligi tehdit edebiliyorsa, bence o sistemin eksikligi vardir ve nedeni arastirilip yine demokratik bir sekilde halkin önüne getirilip, cözüm bulmalidir. Ama böyle balon sisirme taktiklerle insanlari suclamak yanlistir!
Hem kimseye kalmamis bu yorumu o kisi hakkinda yapmaya, eger o kisi kendise acik acik "Ben Basörtüyü tek Laiklige karsi takiyorum" demiyorsa, bize mi kalmis insanlarin kafasinin icindekini daha iyi yorumlamayi???

Laikliğin ırkçı ve dinsel ayrımcı bir sistem olduğunu mu savunuyorsunuz bu sözlerinizle? Aldanıyorsunuz hilal. Ayrımcılık taraf tutulan yerde olur. Takım tutulan yerde olur. Belirli bir zümreye daha geniş haklar verirken diğerlerini (veya azınlıkları) bastırmayı savunan görüştür asıl dil, din, ırk ayrımı yapan! Üniversiteye türbanla girmeyi serbest bırakırsanız, burkayla girmeyi de, fesle girmeyi de takkeyle girmeyi de, cüppeyle girmeyi de serbest bırakmanız gerekecektir. Yarın öbür gün bir hristiyan, bir musevi de kendi giyim kuşamıyla gelmek istediğinde ona da izin verecek mi sizin ideal özgürlüğünüz? Eğer vermeyecekse asıl ayrımcılık yapan sizsiniz! İsteyen istediği gibi gelsin diyorsanız orası artık üniversite olmaz. Soytarılık yeri olur, panayır olur. Akademik dünya hakkında ne kadar fikriniz var bilmiyorum ama akademik ortamların bir saygınlığı, kendine göre kuralları olduğunu bilmediğiniz açıkça belli oluyor.

Laiklik herkesin eşit haklara sahip olması ya da kimsenin olmamasıdır. YANİ KİMSENİN KAYIRILMAMASIDIR! Siz bir zümreye (türbanlılar) ayrıcalık tanınmasını savunuyorsunuz. Bunun adı özgürlük değildir. Bunun adına AYRIMCILIK DENİR! İSTİSMAR DENİR!.. Laikliği savunanların kimsenin başındaki veya başka tarafındaki bezlerle alıp veremediği yok. Laikliği savunanların endişesi, sizin gibi başkalarının düşüncelerini samimiyetle kendilerinin sanıp tekrarlayan, safça ve iyi niyetle düşünen kişilerin aldanmasıdır.

Safça düşündüğünüzü özellikle söylüyorum. Zira "o kisi kendise acik acik "Ben Basörtüyü tek Laiklige karsi takiyorum" demiyorsa" demişsiniz. Sevgili Hilal insanlar her zaman asıl niyetlerini söylerler mi? Siz her zaman aklınızdakileri olabildiğince açık şekilde söylüyor musunuz? Hangi hırsız gidip de "ben evleri soyuyorum. Geçimimi hırsızlıkla sağlıyorum" der? Hangi entrikacı çıkar da "ben entrikacıyım, benim söylediklerime inanmayın" der? Diğer insanları kendinize göre yargılıyorsunuz ki doğaldır. İrdelemeden, araştırmadan düşünen herkes bunu yapar. İrdeleyin! Doğru bildiğinizi sandığınız, SİZE DOĞRU OLDUĞU ÖĞRETİLEN pek çok şeyin yanlış olduğunu göreceksiniz. YANLIŞ olduğu söylenen pek çok şey de doğru gelecek. Uyanınız. Dindarlık diye, Demokrasi diye, İnanç Özgürlüğü diye, Ezilen Halklar diye uyutuluyorsunuz. Medya ne verir, "otoriteler" ne derse ona inanıyorsunuz.

"Eger bir Insan bir dini kiyafetiyle bir Sistemi, yani bu konduda Laikligi tehdit edebiliyorsa, bence o sistemin eksikligi vardir ve nedeni arastirilip yine demokratik bir sekilde halkin önüne getirilip, cözüm bulmalidir" sözü size ait değil. Sıklıkla tekrarlanan bir cümledir. Aristo mantığı... Çarpık mantık. Yanıldığınız nokta şu: Kişilerin giydikleri değildir sistemleri tehdit eden. Türban, laiklik cumhuriyetin ilk yıllarında da vardı. Daha bile yaygındı. Elbette laiklik türban nedeniyle yıkılacak değil. Laikliği yıkmak isteyen, türbanı da buna araç olarak kullanan kişilerdir laikliğe tehdit! Samimiyetle türban takan birinin bu kişilere karşı gelmesi gerekir asıl! "Hop arkadaş! Benim üzerimden, benim kıyafetim, benim inancım üzerinden siyaset yapma! Beni hedef gösterip eli günü bana düşman etme!" demesi gerekenler kendi elleriyle alkış tutuyorlar kendilerini kullananlara. Köle kendisine arka çıktı diye kendisini köle eden efendiyi alkışlıyor... Hala göremiyorsanız söyleyecek pek bir şey yok.

Köle ve başkalarının düşüncelerinin papağanı olduğunu kabul etmeyen sevgili türban ve türbancı severler: Medya yasakları için bir yorumunuz var mı? Hani sizin şu "hak özgürlüklerini", "ifade özgürlüğünü" falan savunan aydın siyasetçilerinizin koyduğu yasaklardan bahsediyorum. Hani şu çok dindar olup da vatandaşın anasına dil uzatan kahraman özgürlük savunucularınızdan bahsediyorum.

"Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Kalp ve kulakları hakîkati algılayacak, gerçeği anlayacak özelliklerini kaybetmişlerdir" BAKARA 7.

Lafla ve lafta dindarlık ne kadar kolay değil mi? Bir kişinin veya grubun inançları diğerlerininki üzerinde hakimiyet kurmaya kalkışmamalı. Asıl tehlikeli olan budur..

Nisan, 02, 2009, 14:11:00
Üye Bilgileri
kardelen
PIRLANTA

« Yanıtla #18 :»

türban asla laikliği tehdit edemez.Benim üniversite mezunu laik ve türbanlı bir çok akadaşım vardır.Hem türbanlı hemde laik ve çağdaştırlar.

Nisan, 03, 2009, 04:05:16
Üye Bilgileri
Hilal-for-ever
YENİ ÜYE
*

« Yanıtla #19 :»

Thunderwatcher
Bence "see the world trough the eyes of Childrens" (Yani dünyaya Cocuklarin gözleriyle bak)….benim fikrimi analize etmene gerek yok. Ne demek istedigimi benden daha iyi anlaman, nasil önyargili oldugunu gösteriyor bence…Getirdigin coooook mantikli misallerinede (Hirsiz falanda acik acik söylemiyor gibi….) ne gibi ölcüler kullandigin belli, cünki Her Hukukülkesinde gecerli bir sabit ilkeler vardir: Ispat edemedigin hic kimseyi suclayamazsin!!
Onun icin Kardesim sana tavsiyem, kimseyi önyargiyla suclama ne de önyargiyla öv: bu daha büyük bir suctur. Bakara Suresinden haric, Zan etmenin ne kadar büyük Günah oldugunu ögrenmen daha yararlidir bence.
Kendine iyi bak
Nisan, 03, 2009, 08:55:12
Üye Bilgileri
sedat
YENİ ÜYE
*

« Yanıtla #20 :»

Türban[BAŞÖRTÜSÜ] Sizce Laikliği Tehdit Edici Mi ?
Hayır değil.Mevcud iktidar gelen kadar sadece partiler tarafından kullanılan bir malzeme idi.Konuda kapandı gitti artıkın sıktıda.
Nisan, 03, 2009, 14:28:30
Üye Bilgileri
seren
YENİ ÜYE
*

« Yanıtla #21 :»

semboller herşeyi tehdit eder. mesela kafa kazıtmak, yasaktır devlet kurumlarında, özgür bir düşünce ne zararı varki başkalarına, saç kimin saçı der. bir sembol olarak düşünmediyse haklıdır da. bir ülkede eğer bir kesim insanlar sadece kendilerini kayırmak maksadıyla topluluk oluşturup, birbirlerini tanıyabilecekleri davranışlar veya görünümler oluştururlarsa bunlar birer sembol haline gelir. asıl mesele bir topluluğun kendileri dışındakilere tehditleri iken, o semboller topluluğun önüne geçer, önyargı ve korku sebebi olur. bu tehdit unsurları laiklik de olabilir, güvenlik de, adalet de. sembolün ne olduğu önemli değil, yeri gelir kafa kazıtmak olur, türban olur, bıyık-sakal şekli olur, piercing olur, fular olur, yürüyüş şekli bile olabilir. 

önemli olan toplumun ''ayrılıkçı'sız'' zihin yapısıdır, birlik beraberliğidir. buna erişebileceğimizi ise hiç sanmıyorum çünkü ayrılmamız birilerinin işine geliyor, taraflar oluşturmamız, zıtlaşmamız isteniyor, taraflar bile kendi içlerinde taraflara ayrıştırılıyor o birileri tarafından. "bugün türbanlıyı savunsam yarın beni ötekileştirecek mi?" korkusu bile bir çok insanın özgür düşünceye göre hakkı olan başörtüsünü/türbanı (bir topluluğun hatırlatıcısı olarak) sırf sembolleştiğinden dolayı tartışmasına sebep olmakta.

herkes başını açsa ya da kapatsa yine başka semboller oluşacak. öyleyse çözüm bunu tartışmak değil, birlik beraberliği kazanmaya çalışmaktır.
Nisan, 04, 2009, 05:11:41
Üye Bilgileri
Hilal-for-ever
YENİ ÜYE
*

« Yanıtla #22 :»

Seren
Yazdiklarinin coguna bende katiliyorum, cok mantikli ve cözüm önerici ve realist bir sekilde anlatiyorsun.
Kesin sembolik olanlar her konuda vardir ve direnis sürecleride inandiklari kadardir.
Önemli olan ama birbirimize karsi degil beraber hareket etmek.
Bir evin icinde cesitli kisilik tasiyan kardesler gibi, kimseye sankincasi olmadikca giyim tarzi v.s. ne kadar elestirme hakkina sahib olabilirizki?
Beklentilerin karsindakinden, senin verebilcegin kadar olsun demi?
Bu saygida, anlayisda, sevgide hatta özgürlükde olabilir, sadece negativ yönler degil yani beklentiler.
Iyi günler diliyorum hepinize
Selamlar
Nisan, 04, 2009, 11:05:40
Üye Bilgileri
thunderwatcher
BRONZ

« Yanıtla #23 :»

Sabit fikir: Değişmez, değişmeyen, değiştirmek için uğraşılması anlamsız fikir... Elbette bu konuda da kimi insanların düşünceleri öyle kemikleşmiştir, zihinleri öyle bir şekilde biçimlendirilmiştir ki bunu değiştirmek elbette mümkün değil. Sadece bilim değil, Allah da bize düşünmemizi emreder. Yani her fikre mantık çerçevesinden bakmamızı söyler. Dinimizde açık başın seksüel bir mesaj verdiği, bu nedenle örtülmesi gerektiği söylenmiyor. Böyle bir ibare yok. "Ziynetlerinizi örtün" diyor. Tercümedeki farklılıklardan kimileri bunu kolye, küpe gibi maddi değeri olan ziynet eşyaları olarak algılarken (ki bence çok saçmadır, kimse görmeyecekse kim niye küpe taksın ki?) kimileri de vücudun mahrem bölgelerini (boyun, göğüs dekoltesi) olarak yorumlar. Elbette vücudun belirli kesimlerinin insan içine çıkarken örtülmesi öğütlenmiş olabilir. Öte yandan bir diğer açıklama da, mağara devrinden beri -genel olarak- yemek pişirenin kadın olmasından dolayı hijyenik bir kaygı olabilir. Malum saçlar döküldüğü için aşçılar dahi başlık takar. (Nasıl hilal? Dünyaya çocuk gözlerinden bakabiliyor muyum sence? İyi mi böyle?).

Peki başı TÜRBAN şeklinde örtmenin şart olduğunu kim söylüyor? Neden türban? Türban diye bir şey yok arkadaşlar... Bu kavramın nereden çıktığını araştırın gelin tartışalım. Türban denen SİYASİ simgeyi 1950'li yıllarda Türkiye'de cumhuriyetin kurulduğu yıllarda ortaya çıkmış olan gerici-dinci kesimi silah olarak kullanmak isteyen kişiler yavaş yavaş ve büyük özenle soktular bu ülkeye. Türkiye Cumhuriyeti Siyasal Tarihi'ni okuyun gelin tartışalım. İsterseniz...

Haaa... "Ben böyleyim. Araştırmaya da sorgulamaya da öğrenmeye de merak etmeye de niyetim yok!" diyorsanız paşa gönülleriniz bilir. O sizin vicdanınız... Hayatta mutluluklar temenni ederim...

NOT: Kuran'da "topluklarınızı vura vura yürümeyin" denirken Türban altına yüksek ökçe giyip takır tukur yürüyen dar pantolonlu hanımları da biri bana açıklayıversin bir zahmet ama çok rica ediyorum "o onun kişisel moda tercihi" falan gibi saçma açıklamalar yapmayın. Onlara tokuz. Hala düşünmeden, araştırmadan, BİLMEDEN konuşmak isteyen varsa siyasal simgesini de alsın gitsin. Benim için bitmiştir...  
Nisan, 04, 2009, 15:53:42
Üye Bilgileri
sedat
YENİ ÜYE
*

« Yanıtla #24 :»

thunderwatcher "...  NOT: Kuran'da "topluklarınızı vura vura yürümeyin" denirken Türban altına yüksek ökçe giyip takır tukur yürüyen dar pantolonlu hanımları da biri bana açıklayıversin (cin gibi bir tipsin leb demeden leblebiyi anlıyorsun da ) bir zahmet ama çok rica ediyorum "
Bunu ben sana açıklarım fakat senin buna ihtiyacın yok bal gibi neden böyle yaptıklarını biliyorsun.
Bu konu ile ilgilenen diğer arkadaşlar için yazıyorum.Bu tamamen kadının yaradılışı ile alakalıdır.İster türbanlı olsun isterse açık farketmez.Kadın kendini hep güzel göstermek ister.tesettürlü de olsa gerçi buda yanlış olacak ki İslam daki tesettür ölçüsü bellidir.Kadın güzelliğini yabancı erkeklerden koruyacak ölçü budur her ne kadar günümüzde kadının zineti orasımıdır burasımıdır gibi abukluklar la bir takım prof tipler tarafından maksatlı olarak saptırılmaya çalışılsada ölçü gayet açık tır ve tartışma gereksizdir.

Nisan, 10, 2009, 10:38:32
Üye Bilgileri
thunderwatcher
BRONZ

« Yanıtla #25 :»

Oldu olacak Allah'ın güzellikleri yasakladığını savunan bu türban görüşüne baştan karşıyım. Bir düşünceyi veya bir sistemi, özellikle de bu Kuran gibi, din gibi son derece temel bir konuysa, işinize geldiği gibi değil, bir bütün olarak anlamak zorundasınız. Kuran gibi bir sistemin belirli hükümlerine sadık kalıp diğerlerini görmezden gelemezsiniz. Dinin veya Kuran'ın emirlerinin yarısını uygulamazlık edemezsiniz. Bu konuda çok kesin hükümler vardır. Cinsel ilişki sırasında ezan okunuyorsa ara verip namazı kılıp geri gelemezsiniz. Alkollüyken dua edilmez. Bikini üzerine türban takamazsınız (kaldı ki dinde türban diye bir şey de yok).

Bir kadın bir erkeği baştan çıkartmak istiyorsa türbanlıyken de başarır bunu (erkek, adam değilse). Türbanlılar bunu yapmıyor mu sanırsınız? Tam makyaj üstüne türban takan kişi nasıl bir motivasyonla türban takmaktadır? Ailesi mi zorlamaktadır? Kocası mı? Para mı alıyordur bunun için? Ya da nasıl bir inanç bunu kabul edebilir?

Üniversitede türban konusuna gelince: Bakınız arkadaşlar ben akademik çalışma sürdüren bir insanım. Üniversitem, okulum, fakültem, kampüsüm benim için KUTSALDIR. İnsanların daha yüce olana ulaşmak için bir araya geldikleri her meclis kutsal bir meclistir. Bilim sürekli ilerleyen, sürekli gerçekleri arayan, SÜREKLİ YÜCELEN bir gayrettir, dolayısıyla bilim kurumları kutsal kurumlardır! Bu kurumun kutsallığını bozamazsınız. Burası İmam Hatip değil. Nasıl ki bikiniyle camiye girilmezse, türbanla da kampüse girilmez. Budur! Bunun hakla özgürlükle ilgisi yok. Bu bir kurumdur, kimsenin babasının bahçesi değildir. Bir kuruma girerken o kurumun icabetlerini yerine getirmek ödevdir. Ödevin, görevin olduğu yerde özgürlükleriniz biter, sorumluluklarınız başlar. Misafir olduğunuz evin kurallarına uymama özgürlüğünüz olmadığı gibi, akademik bir kurumun kurallarına uymama özgürlüğünüz de yoktur.

Eğitim kurumlarına, özellikle de Üniversitelere siyaset ve din sokulmaması, bu kurumları yönetenlerin kişisel kaprislerinin veya inançlarının ya da siyasi görüşlerinin bir sonucu DEĞİLDİR. Bu gelenek Cumhuriyet ile başlamış da değildir. Siyaset ve din gibi "gaz veren" ve kolaylıkla kötüye kullanılabilen konular, aklı bir karış havada, hormonlarla coşmuş heyecanlı gençlere verildiğinde neler olduğunu 69 kuşağı bilir. Aynı gençlere inanç gazı verdiğinizde tertemiz!!! bir İran devriminiz olur. ÜNİVERSİTELERDE BİLİM ÜRETİLİR, SİYASET YA DA İNANÇ DEĞİL! İnancınızı camide, siyasetinizi mecliste yapın. Siyasal simgelerinizi ve dogmalarınızı da kampüsümden ve bilimimden uzak tutun lütfen. 
Eylül, 21, 2009, 13:22:01
Üye Bilgileri
yağmur
BRONZ

« Yanıtla #26 :»

herkes seçimlerinde özgürdür.Ama siyasi simge olarak kullanılmaya başlanırsa durum o noktada değişir diye düşünüyorum.

"Aramakta olduğun şeyi,içinde taşımaktasın !"
Kasım, 09, 2009, 05:13:56
Üye Bilgileri
salihahmed
YENİ ÜYE
*

messenger

« Yanıtla #27 :»

Bismillah,
Laikliğin ne olduğu anlaşılmış değil.Anlasanızda türkiyede o laiklik yok zaten .Türkiye herkesin at koşturduğu bir yerdir.Önce türkiye müslüman ülkemi avrupai mi ne olduğu belli değil .demokratik laik ve müslüman ülke malezyada her ülkeden talebe var herkes kendi kıyafetini giyiyor .Oralara gidip görmeden yorum yapmak iyi değil. selam.

HERŞEYİ ALLAH CC YAPIYOR KÖTÜYSE SEBEBİ BENİM
Kasım, 10, 2009, 05:38:56
Üye Bilgileri
Liz
YENİ ÜYE
*

« Yanıtla #28 :»

20. yüzyılda icat edilmiş olan türbanı, hiç kimse bana dini bir özgürlük olarak yutturamaz. Türbanın dini bir ibadet filan olduğunu söyleyenlerin hangi dine inandıklarını merak ediyorum.

Bu konuda thunderwatcher arkadaşımız söylenecek söz bırakmamış zaten. Burdan kendisini tebrik ederken, türbana kesinlikle karşı olduğumu da belirtmek isterim.

Tablo resimlerine benzemez gecelerin rengi
Öyle karanlık, öyle pembe, öyle durgun...
Şubat, 09, 2010, 22:23:22
Üye Bilgileri
salihahmed
YENİ ÜYE
*

messenger

« Yanıtla #29 :»

BISMILLAH,
LIZ HANIMIN BIR USTUNDE YAZDIGIM YAZIDA MALEZYADAN BAHSEDMISIM.TUYLERIM DIKEN DIKEN OLDU.CUNKU OZAMAN MALEZYADA DEGILDIM.SU ANDA ALLAHU TEALA MALEZYADAN YAZDIRIYOR.AKLIMDA BILE YOKTU O YAZIYI YAZARKEN BURAYA GELECEGIM.
          THUNDERWATCHER, BU KONUYU ACAN KARDESIMIZ SON ANDA ORTALIGIN BOYLE KIZISACAGINI BILSEYDI...THUDERCIGIM YAZDIKLARININ DOGRULARI VARDA HEPSI DOGRU DIYE IDDIA ETMEK IYI DEGIL BENCE.BEN ACIZANE SIKI YONETIMDEN ONCE SILAH SESLERI ALTINDA EDEBIYAT FAKULTESINDEYDIM.
     BU KONU COK GENIS BIR YELPAZEDIR.DAGITIRSAN TOPLAMAK ZOR .SU KADARINI BILMEK LAZIMKI TURKIYE KIMLIK ARAYISINDA OLAN BIR ULKEDIR VE DUNYANIN EN KARISIK ULKESIDIR.COK YASAYAN DEGIL COK GEZEN BILIRMIS DERLERYA.BEN PEK BILMEM AMA GORDUKLERIMI SOYLIYEYIM.
      CINDE HERKESIN KIYAFETI AYNI KANUNLARI DEGISTIRMEK YASAK OZGURLUK YOK!
     JAPAN VE CIN ALFABESI DEGISMEMIS.BIZIMKI NIYE DEGISTI INGILTERE NIYE GEGISTIRMIYOR.
     PAKISTAN HINDISTAN JAPONYADA KIYAFET SABIT
     AMERIKADA INGILTEREDE SARIK SAKAL ORTU SERBEST ?
YOK BINDE BIR .HERKESIN EVI ARABASI ISI ESI VAR DAHA YAZACAK COK SEY VARDA .DUNYANIN EN MUREFFEH ULKELERINDEN.BEN GELMESEM INANMAZDIM
TURK GENCLIGINI BOS SEYLERLE OYALIYOLAR.USTELIK ULKE SAYISI KADAR TURIST VARTURKIYE MALEZYA GIBI OLURMU TARTIMASI YAPANLARIN KULAGI CINIM CINIM CINLASIN HURRA !ZOR OLUR BENCE .RAHAT OKUMAK ISTEYENLER BURAYA GELSIN BENCE HAZIR BEN BURDAYKEN GELIRSE YARDINCI OLURUM.EGITIM COK KALITELI'OKUYAN TURKLER VAR    SELAM ILE

Şubat, 12, 2010, 23:08:04
Üye Bilgileri
salihahmed
YENİ ÜYE
*

messenger

« Yanıtla #30 :»

BU ARADA
Isim vermeyim bilmem falan iktidar zamaninda egitim kademelerine ne kadar din dusmani egitim gorevlisi hukuk gorevlisi vs haksiz yere diplama aldi. Bunlarida unutmadik biz hala onlarin acisini cekiyoruz.Ne kadar gizlesenizde butun dunyada Islamiyet yayiliyor.Bu gencler tarihini bilmiyor once onu guvenilir kaynaklardan ogrenmesi lazim.Herkes inancina gore dusunce sergiliyor kendimize gelmemiz zor ama yakin.                                                   saygilar

Şubat, 17, 2010, 18:50:00
Üye Bilgileri
aytugkaya
YENİ ÜYE
*

« Yanıtla #31 :»

hepimiz aynı toplumun cocuklarıyız herkesin şekli degil  kafasının içinde taşıdıgı düşüncelerdir  önemli olan
Şubat, 17, 2010, 21:41:41
Üye Bilgileri
salihahmed
YENİ ÜYE
*

messenger

« Yanıtla #32 :»

BU ARADA
Isim vermeyim bilmem falan iktidar zamaninda egitim kademelerine ne kadar din dusmani egitim gorevlisi hukuk gorevlisi vs haksiz yere diplama aldi. Bunlarida unutmadik biz hala onlarin acisini cekiyoruz.Ne kadar gizlesenizde butun dunyada Islamiyet yayiliyor.Bu gencler tarihini bilmiyor once onu guvenilir kaynaklardan ogrenmesi lazim.Herkes inancina gore dusunce sergiliyor kendimize gelmemiz zor ama yakin.                                                   saygilar

Şubat, 20, 2010, 12:38:17
Üye Bilgileri
kirik_kalpler20
YENİ ÜYE
*

« Yanıtla #33 :»

saçmalık ya müslüman bir ülkede islamın ön gördüğünü yapmanın insanların geleceklerinei kurması,eğitim almasını engellenmesi saçmalık bu ülkede adaletten eşitlikten bahsediliyorsa açık olan bayanlara tanınan özgürlükler başörtülülerede tanınmalı ayırım yapılmamalı.başörtü neden laikliği tehdit etsin ya insanlar istediklerini seçer akıl irade verilmiş herkes istedğini yaşar istediğini seçer
Şubat, 22, 2010, 03:27:45
Üye Bilgileri
yağmur
BRONZ

« Yanıtla #34 :»

Türban = başörtüsü olmaz!!!  ikisinin aynı kefeye konması son derece yanlış.

baş örtüsü yıllardan beri vardır.Ve siyasi olarak kullanılmamıştır.

Ama türban meselesi tamamen siyasete alet edilen bir konudur.

"Aramakta olduğun şeyi,içinde taşımaktasın !"
Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Forumu